Date vizuale


date vizuale

Avem adesea dea face cu subieci mai puin instruii sau care se exprim cu greutate fie dintro modest nzestrare lingvistic,fiedintroemotivitateexagerat. Laacetiaseadaugsubiecii copii; se cunosc dificultile ntmpinate date vizuale cercettori atunci cnd se ncearc intervievarea lor.

date vizuale

De aceea desenul este tot mai des utilizat, cu succes, de ctre cercettorii din strintate pentru a facilita culegerea datelor de la copii iar fotografia pentru a culege date de la subieci cu nivelurideinstruciesczute.

DeexempluKuhn aculesdesenedela copii din clasele primare pentru a inventaria dorinele i ideile lor privindmicarea,joacaiactivitilesportivelacoal. Opartedintrecopii au fost i date vizuale, discuia fiind mult facilitat de desenele pe care copiiileaveaunfa.

date vizuale

Pot fi amintite aici i proiectele de tip photovoice vezi i subcapitolul III. Uite o mostr: fotografiasimplauneibicicletesprijinitedeunzidestensoitdetextul: bine dect ar fi fcuto verbal participanii romi: lipsa apei potabile i rezervelelordeapdepozitatnbutoaie saualocurilordemunc tineri Uneori interviurile sunt ngreunate din cauza emoiei prea mari generate de subiectul discuiei.

Spre exemplu, s vorbeti despre boala gravacopiluluitu,esteoncercaregreapentruoriceprinte. Fotografia exprim mai uorceeaceeiiarfifoartedificilsdescriedoarncuvinte.

date vizuale