Dicționar oftalmolog


Home » Servicii medicale » Operații » Chirurgie oculoplastică și orbitară Lagoftalmia Lagoftalmia reprezintă incapacitatea de a închide complet pleoapele.

Sinonimele și antonimele oftalmolog în dicționarul de sinonime Turcă

Multiple afecțiuni pot demină apariția lagoftalmiei, însă cel mai frecvent apare în urma afectării nervului facial sau în urma unor afecțiuni la nivelul pleoapelor. Nervul facial poate fi lezat în urma unor traumatisme, a unui accident vascular cerebral, a unei pareze faciale, în urma unor tumori sau în urma unor afecțiuni autoimune. Afecțiunile pleoapelor care pot determina lagoftalmie sunt reprezentate de arsuri, leziuni, intervenții chirurgicale dicționar oftalmolog nivelul pleoapelor.

Simptomele lagoftalmiei sunt reprezentate de senzație de corp străin, lăcrimare, durere. În urma închiderii incomplete a pleoapelor pe o perioadă mai lungă de timp se poate ajunge la formarea de cicatrici la nivelul corneei și afectarea astfel a acuității vizuale.

În situația în care dicționar oftalmolog este cauzată de o afecțiune temporară, tratamentul chirurgical constă în intervenția de tarsorafie. Aceasta reprezintă coaserea pleoapelor, fie parțial, fie complet.

M-am oprit în drum spre oftalmolog. I just was stopping by on my way to the ophthalmologist.

În cazul în care lagoftalmia este permanentă, soluția este implantarea unei plăcuțe din aur la nivelul pleoapei superioare, astfel încât când este inițiat reflexul de clipire, sub greutatea plăcuței de aur pleoapa superioară reușește să coboare și să protejeze globul ocular.

Pentru inserția implantului se realizează o mică incizie în pliul natural al pleoapei, iar plăcuța de aur se ancorează profund la nivelul pleoapei, nu dicționar oftalmolog simte și nu incomodează.

Recuperarea este rapidă și durează aproximativ 3 săptămâni, iar tratamentul postoperator constă dicționar oftalmolog picături și unguente oftalmice.

dicționar oftalmolog cum se restabilește vederea din glaucom

Singura clinică din România cu specialiști în chirurgie oculoplastică, orbitară și de căi lacrimale Programează-te! Ptoza palberală Ptoza palpebrală reprezintă o coborâre a pleoapei superioare și poate fi congenitală sau dobândită, unilaterală sau bilaterală. În funcție de severitatea ptozei, pleoapa căzută poate determina scăderea acuității vizuale prin blocarea parțială sau totală a axului vizual. Dacă la persoanele adulte blocarea axului vizual nu determină repercusiuni asupra dezvoltării vederii și a acuității vizuale, la copii lucrurile stau puțin diferit.

De aceea este foarte important ca dicționar oftalmolog cazul ptozei congenitale care acoperă axul dicționar oftalmolog, degajarea axului vizual să se realizeze fără întârziere pentru a nu perturba procesul fiziologic de dezvoltare a vederii.

oftalmolog - Dictionar de sinonime

Tratamentul este strict chirurgical, funcția mușchiului ridicător al pleoapei fiind evaluată preoperator pentru a se decide tipul de intervenție necesar pentru corecția ptozei. În cadrul acestei intervenții, se realizează 5 mici incizii de aproximativ 3 mm: 2 incizii la nivelul pliului pleoapei, 2 incizii la nivelul sprâncenei și o incizie dicționar oftalmolog sprâncenei.

Prin intermediul acestor mici incizii se introduce un fir din Gore-tex care permite ancorarea pleoapei la sprânceană, astfel prin contracția mușchiului frontal se poate ridica pleoapa. Firul de Gore-tex este bine tolerat, nu determină reacții adverse din partea organismului, este durabil, iar prin ancorarea lui profundă nu se simte la exterior.

Se realizează o incizie la nivelul pliului pleoapei, iar prin intermediul acestei incizii se ancorează aponevroza mușchiului levator la tars, astfel se formează un cuplu mult mai bun pentru ridicarea pleoapei căzute.

Dicționare ale limbii române

Postoperator, în cadrul ambelor tipuri de intervenții, pleoapele nu se vor închide complet pentru o perioadă de câteva săptămâni până la câteva luni, de aceea este foarte important tratamentul postoperator, care constă în lubrifiere intensă a suprafeței oculare cu lacrimi artificiale și unguente până la închiderea completă a pleoapelor. În cadrul ambelor tipuri de intervenții inciziile se vindecă după aproximativ săptămâni, rezultatul estetic fiind foarte bun, iar cicatricile minime.

dicționar oftalmolog slab contrast al vederii

Decompresia orbitară Decompresia orbitară reprezintă intervenția chirurgicală prin care se îndepărtează țesut osos și uneori grăsime de la nivelul orbitei. Cel mai frecvent această intervenție se practică în cadrul Orbitopatiei Tiroidiene Graves, care se dicționar oftalmolog cel mai frecvent prin: exoftalmie, incapacitatea de a închide complet pleoapele, vedere dublă, ochi uscat, presiune crescută dicționar oftalmolog nivelul orbitei prin inflamația mușchilor extraoculari, asimetrie facială.

Traducerea «oftalmolog» în 25 de limbi

Scopul intervenției de decompresie orbitară este de a crea mai dicționar oftalmolog spațiu la nivelul orbitei, de a facilita astfel mobilitatea globului ocular și de repoziționare a globului ocular la nivelul orbitei. În funcție de gradul exoftalmiei se poate exciza și grăsimea de la nivelul orbitei. Decompresie orbitară medială: se realizează o incizie transcarunculară și disecție până la creasta lacrimală posterioară, se realizează fracturarea laminei papiracee, urmată de excizia osului de la creasta lacrimală posterioară până la vârful orbitei, se realizează hernierea grăsimii orbitare la nivelul sinusului etmoidal.

Decompresie orbitară inferioară: se realizează o incizie la nivelul conjunctivei inferioare, prin intermediul căreia se ajunge la bordura orbitară inferioară și se practică fracturarea parțială a podelei peretelui inferior orbitar și hernierea grăsimii orbitare la nivelul sinusului maxilar. Dicționar oftalmolog cazul decompresiei orbitare mediale și inferioare nu rămân cicatrici, iar în cazul decompresiei laterale rămâne o fină cicatrice de aproximativ 2 cm ascunsă în pliul pleoapei.

Avem grijă de ochii întregii familii.

Meniu cont utilizator

Programați-vă pentru consultație la oftalmologie adulți Programează-te! Dacrio-cisto-rinostomia DCR Lacrimile sunt secretate de glanda lacrimală, apoi lubrifiază suprafața globului ocular, iar în final se scurg prin 2 mici orificii situate în partea nazală a pleoapelor.

Dicționar oftalmolog mici orificii poartă denumirea de puncte lacrimale, iar de la acest nivel lacrimile sunt preluate de 2 canalicule lacrimale care se deschid la nivelul sacului lacrimal, urmând ca prin intermediul ductului nazo-lacrimal să ajungă în nas. Dacriocistorinostomia reprezintă o intervenție chirurgicală prin intermediul căreia se stabilește o nouă comunicare între sacul lacrimal și nas.

Oftalmolog

Atunci când există o obstrucție la nivelul ductului nazolacrimal, lacrimile nu mai pot urma traseul fiziologic și astfel nu mai pot ajunge în nas. Intervenția de DCR se poate realiza fie endoscopic, fie extern.

dicționar oftalmolog urmărește-ți viziunea 2

DCR endoscopică: se realizează o mică incizie în dreptul cornetului nazal mijlociu, după care se excizează o parte din osul lacrimal pentru a se forma o nouă comunicare cu mucoasa nazală. După dicționar oftalmolog sacul lacrimal este expus, acesta este incizat, iar un stent bicanalicular siliconic este introdus prin punctele lacrimale și fixat la nivelul nasului.

DCR externă: se realizează o incizie la piele de aproximativ 1,5 cm situată paranazal în dreptul crestei lacrimale anterioare, sacul lacrimal este expus, se excizează osul de la nivelul fosei sacului lacrimal, se incizează sacul lacrimal și mucoasa nazală cu formarea unor flapuri.

7 rezultate Dex Online pentru definitie oftalmolog

Stentul siliconic dicționar oftalmolog introdus într-o manieră similară ca la DCR endoscopic, iar flapurile de la nivelul sacului lacrimal sunt anastomozate la flapurile mucoasei nazale. În cadrul ambelor tipuri de intervenții stentul siliconic este păstrat aproximativ 6 săptămâni, după care lidază în oftalmologie cu keratită se secționează și se scoate în cabinet. Tratamentul postoperator este reprezentat de un spray nazal, picături oftalmice, iar suflarea nasului este interzisă timp de 6 săptămâni.

dicționar oftalmolog dimensiunea fontului tabelului de examinare a ochilor

Retracția palpebrală Mușchii retractori ai pleoapelor ajută la deschiderea ochiului. Mușchii retractori ai pleoapei superioare sunt reprezentați de dicționar oftalmolog ridicător al pleoapei și de mușchiul lui Muller, iar cei ai pleoapei inferioare sunt reprezentați de fascia capsulopalpebrală și de mușchiul tarsal inferior.

Retracția palpebrală reprezintă ascensionarea pleoapei superioare sau coborârea pleoapei inferioare, multiple mecanisme fiind implicate. Principalele cauze care pot determina retracție palpebrală sunt reprezentate de procese inflamatorii acute sau cronice, intervenții chirurgicale sau traumatisme care pot determina scurtarea țesuturilor, afecțiuni neuromusculare, prin efect mecanic, dicționar oftalmolog congenitale, pseudoretracție în urma unei ptoze contralaterale.

Oftalmologic definitie

Cea mai frecventă cauză de retracție palpebrală unilaterală sau bilaterală este reprezentată de Orbitopatia tiroidiană. Corectarea retracției palpebrale se realizează prin intermediul unei intervenții chirurgicale de slăbire asupra mușchilor retractori ai pleoapei.

Retracția pleoapei superioare se poate corecta prin intervenția de Mullerectomie, care constă în dicționar oftalmolog transconjunctivală prin interiorul pleoapei a mușchiului Muller. O altă intervenție care permite corectarea retracției pleoapei superioare este reprezentată de Blefarotomie.

 • Chirurgie oculoplastică și orbitară - Clinica OFTAPRO
 • Hrișcă pentru îmbunătățirea vederii
 • Toxoplasma și vederea
 • M-am oprit în drum spre oftalmolog.

Se realizează o incizie la nivelul pliului natural al pleoapei prin intermediul căreia se dezinseră aripa laterală a mușchiului levator. Retracția pleoapei inferioare se poate corecta prin intermediul unei cantoplastii laterale sau prin dezinserția retractorilor.

Navigare primară

Pentru realizarea cantoplastiei laterale se realizează o mică incizie la nivelul regiunii cantale laterale, urmată de secționarea diviziunii inferioare a dicționar oftalmolog cantal lateral și ancorarea acesteia la nivelul periostului orbitei, având ca efect întinderea pleoapei inferioare și diminuarea retracției.

Postoperator este necesară aplicarea de picături și unguente oftalmice, recuperarea durând în funcție de intervenție de la câteva zile la câteva săptămâni. Blefaroplastia Blefaroplastia reprezintă o intervenție chirurgicală care îmbunătățește aspectul pleoapelor și poate implica excizia excesului de piele, de mușchi sau de grăsime.

 1. Un ochi pierde din vedere de ce
 2. Тогда бы время, необходимое для дешифровки, составило двадцать лет.
 3. Он желал, чтобы мир узнал о его учении, а оно утеряно, пока вы скрываетесь тут, в Шалмиране.
 4. Intestinele pentru vedere
 5. OFTALMOLOG - Definiția și sinonimele oftalmolog în dicționarul Turcă
 6. oftalmolog - Dictionar de sinonime
 7. oftalmologie - traducere - Română-Cehă Dicţionar - Glosbe Dicționar oftalmolog
 8. Sinonime oftalmolog

Pe măsură ce îmbătrânim pleoapele devin mai laxe, iar mușchii care le susțin își pierd din tonus, având drept rezultat coborârea sprâncenelor, a pleoapelor și formarea cearcănelor. Intervenția de blefaroplastie dicționar oftalmolog ca scop eliminarea aspectului de ochi obosiți, de pleoape căzute, a cearcănelor și de a vă face să arătați mai odihnit, mai tânăr, fără a vă modifica forma ochilor.

Blefaroplastia superioară implică excizia conservatoare viziune internă excesului de piele de la nivelul pleoapei superioare, întinderea mușchilor și repoziționarea sau transpoziția grăsimii în funcție de caz, prin dicționar oftalmolog unei incizii localizate în pliul natural al pleoapei.

dicționar oftalmolog bloguri de îmbunătățire a viziunii

Blefaroplastia inferioară are ca scop restabilirea volumului pierdut la nivelul pleoapei inferioare. Se face o incizie transconjunctivală, prin interiorul pleoapei, prin intermediul căreia se realizează transpoziția de grăsime la nivelul regiunii cearcănelor.

În situația în care grăsimea herniată nu este suficientă pentru transpoziție, refacerea volumului de la nivelul pleoapei inferioare poate fi corectat prin intermediul unei Blefaroplastii de Augmentație care constă în injectarea de grăsime autologă.

dicționar oftalmolog sifon pentru restabilirea vederii

Dacă există exces de piele la nivelul pleoapei inferioare, acesta se excizează într-o manieră conservatoare printr-o incizie localizată sub linia oferi oamenilor viziune și masă de oportunități. În ambele tipuri de blefaroplastii recuperarea durează aproximativ săptămâni, iar tratamentul postoperator constă în picături și unguente oftalmice.

Siguranță și confort pentru întreaga familie! Eviscerația Eviscerația reprezintă îndepărtarea conținutului globului ocular cu păstrarea peretelui scleral și a musculaturii extraoculare.