Distrofia vederii. Distrofia retinei - cauze, simptome, tratament și prevenire


distrofia vederii

Distrofia vederii oftalmice ale viziune de culoare vnd corneene includ: senzatii dureroase de intensitate variata in ochi; sentimentul de contaminare a ochiului prezența unui obiect străin ; sensibilitatea dureroasă a ochilor la lumină fotofobie sau fotofobie ; exces de lacrimare; umflarea corneei; Reducerea transparenței stratului cornos și reducerea acuității vizuale. Cu keratoconus, există, de asemenea, o senzație de mâncărime în ochi și vizualizarea mai multor imagini ale obiectelor unice poliopia monoculară.

Trebuie avut în vedere faptul că distrofia retiniană se dezvoltă treptat, iar la etapele inițiale nu prezintă semne de sine.

distrofia vederii

Și simptomele caracteristice patologiilor degenerative ale retinei pot fi exprimate ca: oboseala rapida a ochilor; încălcări temporare ale refracției hipermetropie, astigmatism ; scăderea sau pierderea totală a sensibilității la contrast a vederii; metamorpopie distorsionarea liniilor drepte și denaturarea imaginilor ; diplopia dublarea obiectelor vizibile ; niktalopiya afectarea vederii cu iluminare redusă și nocturnă ; apariția în fața ochilor de pete colorate, "muște" sau flash-uri de lumină fotopsiile ; distorsiuni în percepția culorii; lipsa viziunii periferice; bovine apariția în câmpul vizual a zonelor care nu sunt percepute de ochi sub formă de pete întunecate.

Distrofia centrală a retinei vârstă, vitelliformnaya, progresând de con, maculare et al. Cel mai adesea, boala se simte după de ani. Dystrofia retiniană uscată se caracterizează prin depunerea de mici clustere gălbuie druze sub macula, în zona subretinală. Stratul celulelor fotoreceptoare ale patălui galben datorat acumulării depozitelor produse metabolice care nu se separă datorită deficienței determinate genetic de enzime hidrolitice începe să se atrofie și să moară.

Aceste schimbări, la rândul lor, duc la o distorsiune a vederii, care este cea mai evidentă distrofia vederii lectură. Distrofia vederii mai adesea afectate de ambii ochi, deși totul poate începe cu un ochi, iar procesul durează destul de mult. Cu toate acestea, distrofia uscată a retinei, de obicei, nu duce la pierderea completă a vederii.

Dystrofie umedă a retinei este considerată o formă mai severă, deoarece provoacă o afectare vizuală într-un timp scurt. Și acest lucru se datorează faptului că sub influența acelorași factori începe procesul neovascularizării subretinale - creșterea noilor vase de sânge anormale sub punctul galben.

Deteriorarea distrofia vederii vasculari este însoțită de eliberarea transudatului sanguin-seros, care se acumulează în distrofia vederii maculară și perturbă trofismul celulelor epiteliului pigmentar retinian. Viziunea se deteriorează semnificativ, în nouă cazuri din zece, există o pierdere a vederii centrale. Degenerarea maculară legată de vârstă este întotdeauna bilaterală, în timp ce într-un singur ochi poate apărea distrofie uscată, iar în a doua - umedă.

Cursul bolii poate fi complicat prin detașarea retinei. Distrofie retinală la copii Un spectru suficient de varietăți de patologii degenerative ale ochiului este reprezentat de distrofie retiniană la copii. Distrofie centrala a distrofia vederii la copii - o malformație congenitală asociată cu mutația genelor. În primul rând, boala Stargardt juvenile boala macular, degenerarea maculară juvenilă - o boală cauzată genetic asociat cu un distrofia vederii în gena ABCA4 moștenit într - o bază autosomal recesiv.

 • Tehnici de formare a vederii
 • Distrofia retinei - cauze, simptome, tratament și prevenire - Retină
 • Tratamentul este de obicei cu picături de antibiotic.
 • Ea este responsabilă de percepția impulsurilor de culoare.
 • Vederea încețoșată este afecțiunea care face ca lumea din jurul dumneavoastră să pară în ceață.
 • Pete de culoare gri sau microchisturi pot fi observate prin retroiluminare in stratul epitelial central.
 • Distrofia retinei: simptome și metode de tratament – aphrodisia.ro
 • Bolile corneene - cauze, diagnostic, tratament - Oculohope

Această patologie afectează ambii ochi și începe să apară la copii după cinci ani. Se manifestă prin fotofobie, scăderea vederii centrale și orbirea progresivă a culorilor - dischromatopsia în verde și roșu. Până în prezent, această boală este incurabilă, deoarece nervul optic este atrofizat în timp, iar prognosticul este de obicei nefavorabil. Cu toate acestea, pașii de reabilitare activă pot menține și menține un anumit nivel de vizualizare nu mai mult de 0,1.

Distrofia ochiului

În cazul bolii Best degenerescența maculară macularăcare este de asemenea congenitală, în distrofia vederii centrală a maculei apare o formare asemănătoare cu chistul care conține distrofia vederii. Aceasta duce la scăderea clarității viziunii centrale imagini neclare cu zone întunecatemenținând în același timp viziunea periferică.

Pacienții distrofia vederii boala Best au deseori viziune aproape normală de mai multe decenii. Această boală este moștenită și adesea membrii familiei nu știu că au această patologie. Retinoza juvenilă X-cromozomială - despicarea straturilor retinei, urmată de deteriorarea și degradarea umorului vitros - duce la pierderea vederii centrale și la jumătate din cazurile laterale. Semnele frecvente ale acestei boli sunt strabismul și mișcările involuntare ale ochilor nistagmus ; majoritatea pacienților sunt băieți.

Navigare în articole

Unele dintre ele păstrează un procentaj suficient de vedere la maturitate, în timp ce altele au o deficiență semnificativă a vederii ca și copil. Retinita pigmentară include mai multe forme ereditare ale bolii, care determină o scădere treptată a vederii.

 • Mitologia ca formă de viziune asupra lumii
 • Văd în ceață. Care sunt cauzele vederii încețoșate
 • Pe hartă Tratamentul bolilor retiniene I categoria de dificultate?
 • Puncte întunecate în fața ochilor.
 • Cochila interioară a ochiului retina are rolul principal în formarea imaginilor vizuale umane.
 • Aceste condiții pot cauza distrugerea celulelor fotoreceptoare de la nivelul retinei, alterând fie preponderent celulele cu conuri responsabile de vederea de detaliu și de vederea culorilorfie celulele cu bastonașe care furnizează vederea nocturnă și perifericăfie ambele tipuri de fotoreceptori simultan.
 • Distrofii corneene anterioare
 • Distrofia retiniană - Dr. Elena Catana

Totul începe la vârsta de aproximativ zece ani cu plângerile copilului cu privire la problemele de vedere în întuneric sau la limitările vederii laterale. După distrofia vederii accentuează oftalmologii, această boală se dezvoltă foarte lent și, foarte rar, duce la pierderea vederii. Amauroza congenitală Leber - o orbire congenitala incurabile este transmis prin autozomal recesiva, și anume, că copiii s-au născut cu această tulburare, RPE65 gena mutant ar trebui să fie ambii părinți.

Distrofie retinală în timpul sarcinii Posibilă distrofie a retinei în timpul sarcinii amenință femeile cu miopie severă peste dioptriideoarece forma globului ocular este deformată.

Specii de distrofie retiniană

Și aceasta creează premisele pentru dezvoltarea complicațiilor sub formă de distrofii vitreochorioretinal periferice, care pot cauza rupturi și detașarea retinei, în special în timpul nașterii. De aceea, în distrofia vederii de cazuri, moașele efectuează o operație cezariană.

La femeile gravide cu miopie - in absenta complicatiilor gestoza - vasele retinale sunt usor inguste pentru a sustine circulatia sangelui in sistemul uterus-placenta-fetus. Dar când sarcina este complicată de creșterea tensiunii arteriale, umflarea țesuturilor moi, anemia și sindromul nefrotic, îngustarea retinei este mai pronunțată și acest lucru cauzează probleme cu aportul său normal de sânge.

Expert medical al articolului

Printre cele mai frecvente patologii retiniene în timpul sarcinii observate: Distrofia zabrele cu subțierea retinei la partea exterioară superioară a cavității vitroase, pigment și alb porțiunilor dot distrofiile ale retinei la atrofia epiteliale retinei și degenerare a ochiului cu vasele spasme capilare și venulelor.

Destul de des se întâmplă retinoschisis retinei se îndepărtează de coroidei fără fracturi sau ruptura a retinei.

distrofia vederii

Care este distrofia ochiului? Dacă urmați principiul anatomic, trebuie să începeți cu corneea.

Distrofia corneal anterior

În total, conform celei mai recente clasificări internaționale, distrofia corneană a ochiului numără mai mult de două duzini de specii - în funcție de localizarea procesului patologic cornean.

Pentru superficială sau distrofie endoteliale in care depozitele de amiloid apar la nivelul epiteliului cornean distrofia vederii degenerarea membranei bazale, distrofia juvenilă Messmann a, sindromul Wilke Messmann luiși altele. Distrofia doilea strat de cornee așa-numita membrană Bowman includ subepitelial distrofia Thiel-Behnke, distrofia Flight-booker și altele; cu timpul, ele vin de distrofia vederii ori în straturile superficiale ale corneei, iar unele pot dezola un strat intermediar între stroma și endoteliu membrana Descemet și endoteliu în sine.

Nevrita optică

Distrofia corneană cu localizare în mai gros strat format din fibre de colagen, fibro și cheratocite, este definit distrofia vederii o distrofie stromale, kotoroaya pot fi diferite în deteriorarea morfologie: zăbrele, granular, cristalin, cu pete. În cazul deteriorării stratului interior al corneei, sunt diagnosticate formele endoteliale ale bolii Fuchsa, distrofia polimorfică punctată și posterioară etc.

Cu toate acestea, cu varietatea conului de distrofie - keratoconus - schimbări degenerative și deformare apar în toate straturile corneei.

Dystrofia retinei în oftalmologia domestică la locul de origine este distrofia vederii în central și periferic, și prin etiologie - dobândită și condiționată genetic. Trebuie remarcat faptul că până în prezent, cu clasificarea distrofiei retinei, există multe probleme care conduc la terminologia multivariată.

Acesta este doar un exemplu foarte elocvent: centrala a retinei ochiului distrofie poate fi numit vârsta, senil corioretinită, centrală chorioretinal centrală, involutivă centrală, degenerare distrofia vederii de vârstă. În timp ce specialiștii occidentali dispensează, de regulă, cu o singură definiție - degenerarea maculară. Acest lucru este logic, din moment ce macula macula Latină - spot - o pată galbenă macula lutea în distrofia vederii centrală a retinei, având distrofia vederii celule adâncite-fotoreceptori care transformă expunerea la lumina si culoare in impulsuri nervoase si trimite - l la cranio- vizual nervul creierului la creier.

Vario-distrofia retiniană legată de vârstă la persoanele mai în vârstă de ani este probabil cea mai comună cauză a pierderii vederii. Acest pigment tapetoretinalnoy sau retinita pigmentară de con-Rod- vitreoretinal Distrofia Goldmann-Favre, amauroza congenitală LeberLeffler-Wadsworth distrofia, retinită punct alb punct albetc. Distrofia periferică poate provoca ruperea și detașarea retinei. În cele din urmă, degenerarea vaselor de sange ochi, ceea ce poate afecta artera oftalmică și ramifică din aceasta artera retiniana si vena si venule ochii centrale.

În primul rând, patologia microscopică manifestată în anevrisme cu extensii ale pereților fac o problemă este vaselor de sange retiniene extrem de subțire, iar mai târziu poate progresa la distrofia vederii proliferativă atunci când, ca răspuns la hipoxie țesut începe neovascularizarea, adică creșterea de noi vase de sange, fragile anormal. În sine, ele nu produc nici un simptom, dar dacă integritatea zidurilor lor este tulbure, apar grave probleme de vedere. Pentru diagnosticarea corneei cornee ochi distrofia necesar efectuat inspecția prin intermediul unei lămpi cu fantă, utilizarea pachymetry pentru determinarea grosimii corneei skiascopy pentru a determina refracție a ochiuluikorneotopografiyu pentru a determina gradul de curbură a suprafeței corneei și, de asemenea, biomicroscopie confocal.