Refractor vizual


Avand aceeasi apertura de 80mm, insa o distanta focala mai scurta, cromatismul este putin mai mare, insa inca invizibil vizual la majoritatea obiectelor stralucitoare, cu cateva exceptii.

refractor vizual dacă vedere slabă în timpul nașterii

Din punct de vedere fotografic refractorul se comporta mai bine datorita tubului optic modern proiectat pentru astrofotografie: focalizator Crayford cu 2 viteze si scala gradata, ce se poate roti grade pentru incadrarea obiectelor. Cursa focalizatorului este suficient de fina pentru reglarea precisa a focalizarii.

refractor vizual viziune normală la o persoană sănătoasă

Pentru observatii vizuale refractorul se poate instala fie pe un trepied foto solid capabil sa refractor vizual greutati de kg, fie pe o montura altazimutala sau ecuatoriala mica. Refractoarele Equinox sunt refractoare apocromate ce prezinta aceeasi optica excelenta a refractoarelor din seria PRO, dar gazduita intr-un tub de aluminiu construit la standarde de calitate foarte inalte si cu elemente mecanice noi.

Parasolarul este retractabil, iar capacul de protectie este din aluminiu.

  • Refractor mare pt vizual
  • Serviciul Alerta pret va anunta daca pretul produsului ales scade sub suma precizata.

Tubul optic al refractoarelor Equinox 80 si Equinox 66 prezinta un suport in forma de L ce permite montarea acestuia pe orice trepied fotografic capabil sa sustina greutatea refractorului, dar si pe o montura ecuatoriala sau alt-azimutala. Tubul optic al refractoarelor Equinox si Equinox se fixeaza pe montura prin intermediul refractor vizual de prindere.

refractor vizual poate vedea

Refractoarele sunt oferite cu geanta de aluminiu ce asigura protectia acestora in timpul transportului. Focalizatorul este de tip Crayford cu doua viteze pentru a oferi o focalizare foarte fina, utila mai ales in astrofotografie.

refractor vizual diferența dintre miopie și hipermetropie

Acesta poate fi ajustat atat pentru finetea cursei mecanismul de tensionare a frictiuniisi poate fi rotit sub orice unghi pentru o incadrare mai buna a obiectelor si un confort sporit al utilizatorului. Diametrul focalizatorului este de 2", cu adaptor de 1,25".

Mecanismul de fixare al ocularelor este de tipul inelelor de compresie ce permit o priza mai sigura fara ca tubul metalic al ocularelor sa se zgarie. De asemenea focalizatorul prezinta refractor vizual scala gradata utila in focalizarea rapida si precisa in cazul astrofotografiei. Aplicatiile refractoarelor apocromate Equinox sunt atat in refractor vizual astronomiei observationale si al astrofotografiei, cat si in cel al observatiilor vizuale terestre pe timp de zi si in fotografie terestra.

refractor vizual teste de vedere pentru bărbați