Restaurarea audiovizualului,


Ziua mondială pentru patrimoniul audiovizual De-a lungul istoriei, arhivele sunt pline cu mai mult decât pergament și hârtie, sunt o comoară de o varietate infinită.

Antique Meat Grinder Restoration - Very Rusty Meat Grinder

Tot ceea ce umanitatea a produs vreodată este o arhivă, de la obiecte de zi cu zi la documente formale. În lunga istorie a înregistrării experienței noastre umane, datorită inovațiilor tehnice admirabile, sunetele și imaginile nu mai trebuie să fie efemere.

medicamente pentru tulburări de vedere

Ca o datorie față de generațiile viitoare, această moștenire specifică și excepțională, atât fragilă, cât și provocatoare din punct de vedere tehnologic, necesită o atenție specială.

Această zi mondială oferă ocazia de a evidenția un astfel de patrimoniu, care este prea des restaurarea audiovizualului din cauza omniprezenței sale în viața noastră.

nuga cel mai bine pentru vedere

Prea multe documente sunt într-adevăr pierdute, deteriorate sau șterse din cauza neglijenței, practicilor slabe de stocare și restaurarea audiovizualului învechite sau lipsei mijloacelor de citire a acestora. Uneori sunt chiar victime ale conflictelor de interese, însă dispariția lor constituie o pierdere regretabilă pentru toate popoarele lumii, împotriva căreia UNESCO este hotărâtă restaurarea audiovizualului lupte.

Acum completă și complet digitalizată, această mărturie excepțională a artelor vizuale și cinematografice, precum și a arhitecturii și dezvoltării urbane, este accesibilă tuturor și păstrată pentru generațiile viitoare.

află care este viziunea ta

Acest proiect a avut ca rezultat o arhivă digitală de sute de mii de documente, mii de ore de înregistrări sonore, mii de fotografii și multe ore de video, toate fragmente de vieți și cunoștințe care mărturisesc angajamentul generațiilor întregi. Digitizarea acestui conținut larg le aduce un tribut și își continuă lupta pentru binele comun.

graficul testului ocular memorează

Producția audiovizuală neîncetată și diversificarea constantă a formatelor necesită totuși mijloace tehnice și dedicare umană în continuă creștere pentru a păstra acest patrimoniu extraordinar.

Ziua reprezintă o oportunitate de a ne dubla eforturile în conservarea bogăției noastre audiovizuale comune, care formează o parte esențială a istoriei noastre comune.

Aceste două misiuni par la prima vedere antagoniste. Cum să comunici fără să degradezi sau cum să conservi comunicând?