Vedere hipermetropie


Defecte de vedere Hipermetropia este un defect de vedere viciu de refractie ce afecteaza un sfert din populatia globului.

vedere hipermetropie viziunea 1 25 ceea ce înseamnă

Imaginati-va ochiul ca un sistem de lentile suprapuse asemeni aparatului de fotografiat. Cand lumina trece prin acest sistem de lentile, ea sufera un proces optic de refractie, ajungand sa formeze o imagine clara pe suprafata retinei.

Hipermetropia : Ce este, cauze si tratament

Vedeti Ce este miopia? In cazul hipermetropiei, lungimea ochiului este mica ochi scurt iar imaginea se formeaza in spatele retinei. Din acest motiv imaginea este neclara.

vedere hipermetropie viziune la câinii ciobănești

Hipermetropul are o dificultate in a vedea clar imaginile apropiate, in general vederea la distanta fiind buna.

Majoritatea copiilor sunt hipermetropi la nastere ochiul inca nu este pe deplin dezvoltat.

Pentru ce probleme de vedere ai nevoie de ochelari?

Odata cu cresterea normala a organismului si implicit a ochiului, aceasta hipermetropie fiziologica a nou nascutului si copilului foarte mic va disparea. La varsta scolarizarii cand nevoile oculare se intensifica, prin acomodatie nu vedere hipermetropie poate compensa tot viciu de refractie si vedere hipermetropie apar fenomene de oboseala oculara mai ales la citit, scris, aproape etc si trebuie prescrisi ochelari de lucru cu dioptrii pe plus.

vedere hipermetropie unitate de vedere

Copilul se poate plange de dureri de cap sau parintii observa un clipit des si deranjant, frecatul ochilor, fotofobie nu suporta luminatoate acestea fiind semne de oboseala oculara. Exact aceasta deviatie a unui ochi sau a ambilor atrage atentia parintilor care vin la consult oftalmologic. Foarte periculos vedere hipermetropie faptul ca ochiul cu hipermetropie mai mare va deveni ambliop ochi lenes si trebuie instituit un tratament de dezambliopizare de-lenevire cat mai precoce!

 • Tabel de vedere uman
 • Articol scris de: Dr.
 • Pe scurt despre viziune
 • Ce este hipermetropia ? - Dr. Marioara Pop
 • Deficiențele vizuale: Ce este Hipermetropia?

Din cauza ca hipermetropul trebuie sa acomodeze permanent pentru a vedea clar aproape, dupa vedere hipermetropie de 40 ani apare mult mai precoce prezbiopia scaderea capacitatii ochilor de a vedea la aproape.

Tratament Hipermetropie La copiii cu valori mici ale hipermetropiei nu este nevoie de corectarea acesteia.

vedere hipermetropie pisica pierde din vedere

Cum spuneam mai sus, cand la anumiti copii strabismul apare secundar unor valori mari ale hipermetropiei, atunci defectul de vedere trebuie corectat maximal. Uneori strabismul dispare cu portul ochelarului, alteori dispare doar partial cu mentinerea deviatiei mai ales la aproape.

Hipermetropia - cauze, simptome, tratament

In aceste cazuri este nevoie de dioptrii diferite la aproape fata de cele la distanta ochelari bifocali sau chiar tratament chirurgical a strabismului. Exista varianta portului de lentile de contact cu dioptrii exista lentile de contact cu port ocazional sau cu port permanent.

Hipermetropia explicată de oftalmolog

Dupa varsta de 18 ani, cand defectul de vedere ramane constant pentru cel putin 1 an de zile, se poate face corectare chirurgicala cu laser chirurgie refractiva. Pentru adultul dupa 40 ani la care a debutat prezbiopia este nevoie de 2 perechi de ochelari cu plus pentru distanta si alte valori pentru aproape; se pot prescrie ochelari progresivi, mai vedere hipermetropie de folosit o singura pereche de ochelar in loc de doua perechi Pentru adultul de varsta a treia la care apare cataracta senila, odata vedere hipermetropie chirurgia cataractei si implantarea unui cristalin artificial, se poate corecta si hipermetropia.

Prevenție Ce este hipermetropia Este una dintre problemele comune de vedere, care afectează aproximativ o pătrime din populație.

De retinut: Nu mai este de actualitate ideea ca un control oftalmologic nu se poate realiza la copii decat la varste de 3 ani si peste. Avem astazi posibilitatea sa examinam copii de toate varstele, incepand din primele luni de viata.

 1. - Конечно, кое в чем ограниченный, но вполне достойный, учитывая его способности и долгий сон.
 2. - Так вот оно .
 3. Она быстро огляделась .
 4. Pierderea vederii de aproape
 5. - Ты прав - и так и должно быть! - сурово отрезала Сьюзан.
 6. Viziunea este normală cât de mult
 7. De ce se deteriorează vederea după efort
 8.  - Если служба безопасности обнаружит затянувшуюся надолго работу «ТРАНСТЕКСТА», перед нами возникнет целый ряд новых проблем.

Multi parintii neglijeaza acest aspect la copiii lor, cu toate ca vazul este simtul care aduce cele mai multe informatii din mediul inconjurator creierului. Şansele recuperării funcţiei vizuale sunt cu atât mai mari cu cât tratamentul corect este instituit mai precoce.

Majoritatea persoanelor cu hipermetropie nu necesita tratament. Ochelarii sau lentilele de contact imbunatatesc vederea atunci cand aceasta este alterata. Prin corectarea cu lentile sau ochelari imaginea se va focaliza pe retina.

Vedere hipermetropie părinţilor este esenţial, iar colaborarea cu cadrele didactice educator, învăţători, profesori şi cu medicul oftalmolog va conduce la cele mai bune rezultate!