Despre noi

Povestea Noastră

Inspiraţi de Afrodita, zeița frumuseții și a iubirii, ne-am gândit să creăm un loc special care să îți aducă armonie, bucurie şi, de ce nu, chiar iubire. Aşa a apărut Aphrodisia, ceainăria noastră cochetă în zona Dorobanți. Un loc intim si liniştit unde poţi veni cu cei dragi la o şuetă, la o întalnire, la unul din evenimentele organizate de noi sau chiar de tine: lansări de carte, seri de film, workshopuri diverse sau evenimente și aniversări. Noi vom fi gazdele tale perfecte şi te vom încânta cu nenumărate ceaiuri şi produse naturale, fără zăhar şi mereu proaspete.

Pentru că ne place viaţa sănătoasă, folosim doar ingredinte naturale: fructe proaspete, miere naturală, lapte de cocos, lapte de susan, migdale şi condimente.

Şi dacă preferi ceva sărat, poţi alege din mai multe variante de supă cremă şi quiche-uri vegetariene apetisante.

Fiind una din ceainăriile noi din Bucureşti, sperăm că ţi-am trezit suficient de mult curiozitatea. Dar nu ne crede pe cuvânt ci mai bine vino să te convingi, să ne cunoaștem și să petreci la noi momente frumoase împreună cu invitaţii tăi, să vă delectaţi şi să vă relaxaţi cat mai bine.

Încă de la primii pași în Ceainăria Aphrodisia, o atmosferă boemă și relaxantă te învăluie. Aici ceaiul devine mai mult decât un simplu răsfăț, este un moment de regenerare, de regăsire interioară. Împreună cu aromele sale îmbietoare, 100% organice, naturale și exotice, Ceainăria Aphrodisia te ajută să uiți de agitația de peste zi.

Singur sau în compania prietenilor, Ceainăria Aphrodisia îți oferă bucurii de suflet pe care să le porți mereu cu tine.

Când vii la noi, vei fi întâmpinat cu un zâmbet cald și primitor, alături de gazde ce te vor răsfăța cu arome minunate.

Scurtă lectie de istorie

În zilele noastre, ceaiul verde sau negru sunt deja lucruri comune , ele putând fi procurate destul de ușor şi găsite în aproape orice local. Deși pare o băutură destul de comună, ceaiul are în spate o istorie extraordinară de cel puţin 4000 de ani. Se poate spune fără nici o exagerare că lumea pe care o știm nu ar fi fost la fel fără această plantă.

Ceaiul are o istorie bogată şi complexă, de-a lungul căreia găsim tot felul de intrigi politice, tradiții culturale sau mister. Însăși originea ceaiului este puţin mistică, dar reprezintă un important punct de pornire.

Probabil mulţi au auzit că primul ceai a fost pregătit în China în 2737 i. Hr., atunci când o frunză rătăcită a căzut direct în ceaşca din care Împăratul Shen Nung bea apă fierbinte. Însă nu toți știu şi continuarea legendei. Se spune despre Împăratul Shen Nung că ar fi avut cap şi coarne de taur… şi stomacul transparent.

El putea, astfel, să mănânce diverse plante şi ierburi şi să vadă cu ochii lui ce efect aveau acestea asupra organismului. Legenda mai spune şi că acesta a fost otrăvit de 72 de ori într-o singură zi. Aşadar, “adevărul” din spatele descoperirii ceaiului este aşezat undeva între ştiinţă şi mitologie.

Dar ştiind toate acestea despre ceai, să ne aplecăm un pic şi asupra apariţie ceaiurilor afrodisiace.

Oamenii care au avut în ei trezit focul iubirii au intuit de fapt că totul în lume este Iubire. Pentru ei, IUBIREA a fost un mijloc de cunoaştere atât a lor înşişi cât şi a celorlalţi. Aceşti oameni au avut revelaţia că ea, Iubirea ,trebuie să fie încununată de arta amorului, rezultând extazul binefăcător.

De aceea au căutat îndelung să îşi perfecţioneze această artă, aşa că au mers chiar şi până la zei să îi roage să îi inspire. Astfel zeii au concis că cea care îi poate ajuta pe sărmanii muritori să guste din minunatele daruri ale nemuririi, este extazul amoros pe care doar Afrodita, zeiţa dragostei li-l poate da. Astfel ea le-a revelat muritorilor că utilizând anumite substanţe ei pot trăi stări tangente cu nemurirea.

De aici, acele substanţe care le dădeau oamenilor puterea de a trăi stări de extaz amoros au căpătat denumirea de AFRODISIACE.

Dar tot ea le-a revelat oamenilor că cel mai important aphrodisiac de care are nevoie un cuplu sănătos şi afectuos este tot Iubirea, însoţită de liberă exprimare şi spontaneitate.

Inspirată de Afrodita şi de faptul că tot mai multă lume are nevoie de această IUBIRE am creat pentru voi acest minunat loc în care să ne bucurăm atât de savoarea delicioasă a ceaiurilor afrodisiace cât şi de atmosfera intimă şi caldă care să ne readucă în contact cu ea, cea mult căutata și râvnita, IUBIRE.

În această oază de pace şi linişte, în care frumuseţea te învăluie de la intrare, Ceainăria Aphrodisia, te invită să te relaxezi şi să intri în armonie cu tine şi cu tot ceea ce te înconjoară.

Pentru a te ajuta să te relaxezi şi să atingi starea de armonie interioară, Ceainăria Aphrodisia foloseşte ştiinţa vieţii, Ayurveda, în crearea unor ceaiuri speciale, ayurvedice, care echilibrează toate nivelele fiinţei.

Ayurveda, „ştiinţa vieţii” este un mod de viaţă practic şi filosofic cu originile în India, care presupune un mod de viaţă conştient ca fiind cheia unei vieţi lungi şi echilibrate. Menţinerea echilibrului în viaţă este fundamentul Ayurvedei. În alimentaţia ayurvedică calităţile celor şase gusturi au o importanţă majoră.

Infuziile din plante, condimente şi fructe sunt astfel echilibrate în profilul gustului încât savurarea acestora ajută la menţinerea unui echilibru perfect în viaţa noastră ocupată de zi cu zi. Aceste amestecuri uşoare de înţelepciune atemporală, pline de arome, permit potenţialului interior să se manifeste în armonie pentru a lăsa spiritul să se dezvolte.

Tot Ayurveda recomandă anumite ceaiuri speciale care au rol de regenerare şi armonizarea funcţiilor corpului.

Tocmai de aceea, Ceainăria Aphrodisia a creat special pentru voi, anumite amestecuri ayurvedice, care vă vor ajuta să vă armonizați structura fizică și emoțională.